Langverblijf Tilburg

Als velen in Rotterdam aan Tilburg denken, klinkt het veel te ver weg en wordt gedacht aan types als Roy Donders. Maar waarom zouden wij jullie dan toch aanraden om naar Tilburg te komen voor je coschappen? Dat zullen wij onderstaand toelichten!

Het St. Elisabeth Ziekenhuis, waar het grootste deel van de coschappen zullen worden volbracht, is een groot topklinisch opleidingsziekenhuis met een hoog ambitieniveau. Het is een level 1 traumacentrum, vooruitstrevend op het gebied van neurochirurgie en is hét centrum voor de vaatchirurgie. Je kunt als coassistent dus al in contact komen met supergespecialiseerde artsen! Je wordt gedurende je coschappen gewaardeerd om wat je voor de afdeling kunt betekenen en gestimuleerd om zoveel mogelijk te zien en mee te maken. Daarbij lunch je samen met alle andere co’s om ervaringen te delen, te socializen of advies te vragen.

Daarnaast biedt de Co-Raad Tilburg nog extra workshops, co-lunches en co-borrels aan. Daarbij wordt de kwaliteit van het onderwijs en de coschappen nauwlettend in de gaten gehouden, waarbij de ervaring van jou als coassistent van harte welkom is!

Tilburg heeft qua stad alles te bieden wat een student nodig heeft. Leuke terrasjes, gezellig winkelcentrum, vele kroegen, alles op sportgebied, abdij Koningshoeven (bekend van Trappistenbier), carnaval, Willem II en natuurlijk het Clarissenklooster! Een groot goed voor de coassistenten die voor langverblijf Tilburg kiezen, is de mogelijkheid om in het Clarissenklooster te wonen. Een oud klooster, vlak achter het station Tilburg, geheel gerenoveerd waar je samen kunt wonen met wel 30 andere coassistenten! Prachtige kamers met allen een eigen douche/toilet en keukenblok. Je kunt er rustig op je eigen kamer zitten of gezelligheid zoeken in de grote gezamenlijke keuken van 40 m², waar elke avond ook gekookt wordt. Je hoeft dus niet altijd na je lange dag in het ziekenhuis nog boodschappen te doen en zelf te koken, maar aanschuiven aan tafel met gezellige mensen!

Daarbij wordt er 2 keer per jaar een zogenaamd Kloosterfeest gehouden, om de gezellige sfeer van Brabant over te brengen aan de andere coassistenten en Tilburg op de kaart te zetten. Mocht je nog twijfels hebben of het leven in Tilburg je aanspreekt, kom dan gerust langs op het eerstvolgende feest of spreek één van de coassistenten aan die op dit moment in Tilburg woont. Het is altijd mogelijk om een avondje mee te eten en een rondleiding te krijgen; contact is zo gemaakt via de eigen Facebookpagina van de Co-Raad Tilburg (https://www.facebook.com/coraadtilburg) of per e-mail (co-raad@elisabeth.nl)!

Groetjes en hopelijk tot ziens,

Co-Raad Tilburg