Kortverblijf co-huizen

Aangezien niet alle coasisstenten in de ziekenhuizen in de buurt van Rotterdam kunnen worden ingedeeld, heeft het Erasmus MC ook affiliaties in Noord-Brabant en Zeeland. Omdat de afstand naar die ziekenhuizen vaak te groot is om iedere dag te overbruggen, zijn er kortverblijf co-huizen beschikbaar om doordeweeks te verblijven. Onderstaand een overzicht.

ZiekenhuisPlaatsHuisvestingOmschrijving
Admiraal de Ruijter ZiekenhuisGoesCoassistenten worden ingedeeld. Bij geen gebruik: 6 weken van tevoren afmelden.
Amphia ZiekenhuisBredaVooraf aanvragen per mail ziekenhuis.Het Amphia ziekenhuis heeft twee locaties: Molengracht en Langendijk. De zusterflat is op een halve minuut lopen van locatie Langendijk. De coschappen Kindergeneeskunde, Oogheelkunde en Gynaecologie zijn op locatie Langendijk; alle anderen op locatie Molengracht en daarom is het erg handig om een fiets in Breda weg te zetten!
In de zusterflat zijn helaas maar weinig voorzieningen en er is alleen een magnetron aanwezig, geen fornuis.
Elisabeth-TweeSteden ZiekenhuisTilburgVia DCO aangeven, 6 weken vooraf info van ziekenhuis.Er is de mogelijkheid om een kamer in de zusterflat te krijgen die op zo'n 10 minuten lopen van het ziekenhuis ligt. Hier verblijven maximaal 12 coassistenten. Je hebt een eigen kamer en een gedeelde keuken, badkamers en toiletten. Indien je kortverblijf Tilburg hebt krijg je ongeveer 6 weken voor aanvang van het coschap een brief thuis met alle uitleg omtrent je coschap en huisvesting.
GGZ BreburgTilburgVoor het coschap Psychiatrie in GGZ Breburg wordt niet automatisch verblijf geregeld vanuit het DCO. Hier ben je dus zelf verantwoordelijk voor.Voor verblijf in Tilburg zijn drie opties: kortverblijf co-huis, Ronald McDonald Huis of zelf een ander verblijf regelen. Het is de moeite waard om contact op te nemen met het secretariaat van het ETZ om verblijf in het co-huis te regelen.
Franciscus ZiekenhuisRoosendaalVooraf aanvragen per mail ziekenhuis.
GGZ Westelijk Noord-BrabantHalsterenVooraf aanvragen per mail ziekenhuis.
Lievensberg ZiekenhuisBergen op ZoomVooraf aanvragen per mail ziekenhuis.
Lievensberg ZiekenhuisMiddelburgZelf regelen via contactpersoon B&B.
Van Weel-Bethesda ZiekenhuisDirkslandVooraf aanvragen per mail.